Preview Mode Links will not work in preview mode

Feb 22, 2024

Återuppbyggnaden av det civila försvaret har påbörjats och många privata aktörer ansvarar i dag för flera viktiga samhällsfunktioner. Många frågor behöver lösas kring hur näringslivets försörjningsberedskap bäst kan stärkas.

Medverkande

Pär Malmberg, Utredningen om...


Feb 14, 2024

Hur effektivt är det att sätta upp övervakningskameror? I vilken utsträckning påverkar polisens insatser brottsligheten? Och hur kan vi veta om det är värt att satsa resurser på dessa åtgärder eller om de skulle göra mer nytta på andra områden?

Medverkande

Torsten Elofsson (KD), rättspolitisk...


Feb 9, 2024

Vilka svar ger forskningen på vad som kan göras för att krossa gängen och bryta brottsutvecklingen? Och hur är det att forska om de frågor som står högst upp på den politiska agendan? Om det berättar Amir Rostami, polis och professor i kriminologi vid Högskolan i Gävle, och en av finalisterna till SNS-priset...


Feb 7, 2024

Under de senaste decennierna har högskolesystemet kraftigt byggts ut. Antalet studenter vid svenska lärosäten har fördubblats från mitten 1990-talet och flera högskolor har ombildats till universitet. Tillströmningen av studenter har främst skett till de nya universiteten.

Medverkande

Douglas Brommesson,...