Preview Mode Links will not work in preview mode

Nov 28, 2022

Trakasserier och hot blir allt vanligare i politikers vardag. Många menar att kvinnor drabbas särskilt hårt och att det bidrar till att de drar sig undan från politiken.

Medverkande
Karin Enström, partisekreterare för Moderaterna

Sandra Håkansson, doktorand i statsvetenskap vid Uppsala universitet

Emanuel...


Nov 24, 2022

Priset på el i Europa har varierat och stigit kraftigt alltsedan Ryssland invaderade Ukraina. Krisen har kastat ljus över den europeiska energimarknadens svagheter. Välkommen till ett samtal där möjliga lösningar på problemen diskuteras.

Medverkande

Paulina Dejmek-Hack, direktör för allmänna...


Nov 22, 2022

Fler poliser, strängare lagar och mer kameraövervakning efterfrågas ofta i debatten om hur vi kan minska brottsligheten och öka tryggheten. Tidiga förebyggande insatser, som i huvudsak regleras av socialpolitiken, är ytterligare verktyg som beslutsfattare har att tillgå i kampen...


Nov 17, 2022

Allt fler jobb kräver i dag en högskoleutbildning och den kommunala vuxenutbildningen (komvux) möjliggör att fler individer kan få högskolebehörighet och ta del av vidare studier. Samtidigt är komvuxutbildning förknippat med kostnader för samhället vilket väcker frågan om huruvida det är en träffsäker...


Nov 15, 2022

Den offentliga sektorn upphandlar årligen digitala tjänster för cirka 80 miljarder kronor. Marknaden domineras av ett fåtal aktörer och koncentrationen ökar. Såväl beställare som leverantörer upplever en rad problem. Vilka är de och hur kan de överbryggas?

Medverkande

Sofia Lundberg, rektor och professor i...