Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 27, 2022

I vinter väntar höga elräkningar för många företag, myndigheter och hushåll. Vad kan Sverige göra på kort respektive lång sikt för att klara situationen? Finns förutsättningar för att på kort sikt öka planerbar elproduktion? Och hur påverkar olika förslag om prisregleringar och högkostnadsskydd i...


Oct 26, 2022

Hur viktiga är kunskaper i svenska när arbetsgivare rekryterar? Välkommen att lyssna till helt ny forskning om arbetsgivares perspektiv på språkets betydelse i rekryteringsprocessen. Efter seminariet blir det mingel med förfriskningar.

Medverkande

Catharina Bildt Grape, expert på migration, integration och...


Oct 17, 2022

Elnätsavgifterna, som ska täcka kostnaderna för investeringar och drift, har ökat kraftigt i Sverige på senare år. Vad beror det på? Hur ser det ut med investeringarna i näten? Och hur har utvecklingen sett ut i andra nordiska länder?

tid och plats

Måndag 17 oktober 2022, 10:15–11:30
SNS, Jakobsbergsgatan...


Oct 13, 2022

Arbetsmarknadens parter samlar sig inför en ny avtalsrörelse, och i början av nästa år startar förhandlingarna. Hur ser arbetsgivarnas och de fackliga organisationernas ingångsvärden ut när exempelvis nya kollektivavtal ska förhandlas fram för att ersätta dem som strax löper ut?

Medverkande

Lars Calmfors,...


Oct 6, 2022

Under coronapandemin ställde svenska lärosäten snabbt om till digital undervisning för att kunna utbilda sina studenter trots pandemirestriktioner. Denna erfarenhet sägs ha främjat digitaliseringen, och flera menar att den digitala undervisningen är här för att stanna. Men hur har studenternas studieresultat...